Despre noi

Orchestra de Cameră Ciuc s-a fondat în anul 2001 afirmându-se de atunci în nenumărate apariţii devenind una din cele mai apreciate orchestre a ţării.

Primul concert susţinut în Miercurea-Ciuc, ca orchestră de coarde, a fost în iunie 2001. Membri fondatori au fost studenţi a Liceului de Arte „Nagy István”, sub îndrumarea dirijorului și pianistului Szőnyi Zoltán, profesor din Târgu-Mureş.

Concertul a avut un mare succes în rândul melomanilor. După acest început orchestra a participat cu regularitate la evenimentele locale şi cu timpul a pornit propriul sezon artistic.

Din 2002 au onorat mai multe invitaţi venite din străinătate. Muzica lor a fost transmisă pe posturi de radio cum ar fi radio MR1- Bartók şi radio Târgu-Mureş.

Datorită sprijinului ocazional, a avut apariţii şi ca orchestră simfonică, dar şi-a păstrat numele de Orchestra de Cameră Ciuc.

În toamna anului 2006 orchestra a primit o invitaţie de a concerta în sala mare a Academiei de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta. Televiziunea Duna a realizat un film documentar despre orchestră care a fost difuzat la data de 18 noiembrie 2006, având titlul ,,Muzica Ciucului şi a Salzburgului” – Concert a Orchestrei de Cameră Ciuc la Academia de muzică.

Din 2008 orchestra are anual mai mult de 6 concerte orchestrale mari, pe lângă care mai susţine, vitalizează şi organizează nenumărate evenimente de muzică clasică. Dintre acestea se bucură de cea mai mare anvergură internaţională Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, care în anul 2019 şi-a sărbătorit a 39-a aniversare. În anul 2017 au început ,,Seratele de pian a toamnei” urmate de ,,Seratele de toamnă a muzicii de cameră” şi o serie de concerte dedicate tineretului “BonBon Matiné”.

Asociaţia Orchestra de Cameră Ciuc a fost înfiinţată în anul 2003 iar partea juridică este asigurată de: preşedintele Kovács János, administrator Udvari Annamária. Partea organizării profesionale a orchestrei este asigutată de doi membrii a formaţiei, Kovács László şi Adorján Csaba.

 

MEMBRII
Partneri professional

ANSAMBLUL DE MUZICĂ VECHE CODEX
OORCHESTRA DE CAMERĂ GEORGIUS

Sponzori
Cum puteți sprijini?
Ajutați-ne cu 3,5% din impozitul dumneavoastră!

 
Pentru Asociația Orchestra de Cameră Ciuc, pe lângă sprijinul din partea sectorului public, contribuția sectorului privat la activitatea orchestrei este de o importanță capitală. Sistemul fiscal românesc permite persoanelor fizice să doneze 3,5% din impozitul pe venit unei organizații caritabile. Dacă doriți să ne sprijiniți activitatea, vă rugăm să donați 3,5% din impozitul pe care îl plătiți Asociației Orchestra de Cameră Ciuc. Pentru a face o donație, vă rugăm să completați formularul 230.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată!

Cod fiscal: 15321432
Cont bancar (lei): RO77BACX0000000878516000
Banca: UniCredit Bank

Contacts
http://wordpress.zcube.in/isik/wp-content/uploads/2019/06/map.svg
Adresa

530172 Miercurea Ciuc, Frăției Str. 20.